El camino hacia la cocaína

A partir dels resultats obtinguts de la investigació "La mirada adolescent de la cocaïna". Varem concloure com els adolescents consumidors de cocaïna, coneixen els efectes de la substància, l'han consumit en diverses ocasions, però sol per a unaa minoria és la droga il·legal "dura" preferida. La majoria prefereixen substàncies com el speed i la MDMA (èxtasi). Aquesta preferència ve determinada per diversos factors, entre els quals destaquen, la cocaïna és  cara ; el speed i la MDMA "col·loquen" més que la cocaïna, la cocaïna no "dóna" festa, és de "els més grans". És a dir, una sèrie d'arguments en què es considera la cocaïna com una droga més de la festa, però no la preferida.

Estudis etnogràfics (Pallarés, 2007, Martínez Oró 2008) posen en relleu, que encara que la majoria de consumidors de drogues il·legals tenen un patró de policonsum una part important d'ells prefereix la cocaïna, havent-n'hi que només consumeixen cocaïna i alcohol (deixant de consumir speed, mdma i altres drogues il·legals). A més, vàrem comprovat com la cocaïna s'instaura com la droga il·legal "dura" preferida a partir dels 20 anys. La pregunta d'investigació és per què "la cocaïna es converteix en la droga preferida de la majoria de consumidors de drogues il·legals". Quins són els detonadors perquè es produeixi aquest canvi, i per què molts joves s'inicien directament amb la cocaïna a partir dels 20 anys sense haver realitzat consums d'altres drogues.

Objectiu principal: Conèixer amb més profunditat i exactitud els mecanismes, raons, pràctiques i motivacions que fan que la cocaïna substitueixi a altres drogues il·legals i es converteixi en la principal droga consumidors de drogues il·legals.

Subvenciona: Pla Nacional Sobre Drogues. Gestiona: Fundació IGenus.

 

Informe de recerca:

Camino hacia la cocaína..pdf (293,4 kB)

 

 

 


Twitter

Aquesta secció està buida.