Biografia (català)

 David Pere Martínez Oró (1981). 

david@dpmo.cat 

              

Doctor en Psicologia Social. Màster en Investigació en Ciències Socials. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en investigació qualitativa per la Universitat d'Amsterdam. Especialitzat en les corrents crítiques de les Ciències Socials. Expert en metodologies d'investigació de fenòmens socials complexes.

En l'actualitat és coordinador de la «Unitat de Polítiques de Drogues» de l'Universitat Autònoma de Barcelona. Responsable d'investigació a «Episteme. Investigació i Intervenció social». Professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya. Antropòleg al Medical Anthropology Research Center de la Universitat Rovira i Virgili. Director del Observatori Etnogràfic de Drogues. Figura com expert en diferents rosters d'empreses que presten serveis de consultoria a la Unió Europea. Membre del Institut català d'Antropologia i de la European Society for Social Drug Research.

Ha estat col·laborador de la subdirecció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya (2010-2014). Coordinador d'avaluació del projecte europeu Drojnet2 (prevenció del consum de drogues a través de les TIC. Fonts FEDER). Coordinador del Departament d'investigació de la Fundació IGenus (2006-2015). Assessor del «Sistema de alerta temprana en los consumos de drogas» de Medellín (Colòmbia) (2011- 2013). Coordinador de l'Observatori de Nous Consums de Drogues en l'Àmbit Juvenil (2006-2010), del SICCAM (sistema de observación continua en Castilla-La Mancha 2006-2011) i del SIEC (Sistema investigación etnográfica continúa la Comunidad Valenciana, 2009-2011).

Responsable de més d'una vintena de investigacions sobre els consums de drogues, la societat de consum, les cultures juvenils, la societat del risc, la vulnerabilitat i l'exclusió social, entre altres temes. Investigacions en col·laboració o por encàrrec d'entitats locals com la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Sanitat espanyol, o l'Unió Europea, entre altres. Ha participat en diferents programes de prevenció dels consums de drogues. 

Ha impartit formacions en Universitats espanyoles i llatinoamericanes (Colòmbia, Xile i Uruguai). Ha realitzat conferencies per a diferents institucions, societats científiques, entitats sense ànim de lucre i en diferents congressos nacionals i internacionals.

Autor de diferents llibres i articles científics. A destacar «De Riesgos y placeres. Manual para entender las drogas» (2013) editat amb Joan Pallarés. «Sin pasarse de la raya. La normalización del consumo de drogas» (2015). «Clubes sociales de cannabis. Normalización, neoliberalismo, oportunidades políticas y prohibicionismo» (2015). y «Del tabú la normalización. Familia, comunicación y Prevención» (2016)«Entre rayas. La mirada adolescente hacia la cocaína» (2009). Editor academic de «Las sendas de la regulación del cannabis en España».

david@dpmo.cat

 

 


Twitter

Aquesta secció està buida.